Så var vi hemma igen efter en trevlig eftermiddag och kväll i Halmstad.
God fika, nej massa fika ska det nog heta, och trevligt sällskap som vi träffar alldeles för sällan när vi inte har husbilarna ute på rull. Och nu har vi ju inte ens husbilen kvar sedan några månader vilket ju innebär att vi kanske kommer att träffas än mer sällan, men pass på för vi kommer säkerligen till Ranarps strand på gästspel!

På vägen hem hade temperaturen sjunkit ner under nollan, brrrr!
Detta skulle ju kunna innebära halka men på bästa skånska vis så passerade vi några saltbilar som duschade ner vår bil längs hela sidan när vi körde om på motorvägen. Att någon skulle kunna halka i allt det saltet finner jag ganska omöjligt? Att bilen skulle kunna rosta i allt det saltet finner jag däremot ganska möjligt!
Och med mannens mått var ju bilen tvungen att spolas av innan vi kom hem, pust, och så skedde med och nu så kanske den inte har rostat ihop i en enda stor hög i garaget tills imorgon? Tror ju i o för sig inte att det skulle kunna hända på 12 timmar, men vem vet?!
På de lite mindre vägarna så var det däremot glashalt, isen blänkte i strålkastarljusen och vid en provbromsning så dansade bilen en del på vägen trots ABS.  Så jag hoppas att alla som är ute på vägarna tar det lugnt inatt!
God natt!
lånad av Google

4 kommentarer

gunsan

30 Dec 2011 22:24

Ja du, det gäller att vara försiktig på vägen i denna lömska halka;)Jag vet en till som hade sett till att fått bilen "duschad" o det är guben min, vår lilla röda bil blir "duschad" så fort den är lite smutsig;)))

Fast jag sdka nog inte klaga, ganska skönt med en ren bil;))kramizzzzz

Kors och Tvärs

31 Dec 2011 07:12

Usch.. Ishalka är verkligen inte kul. Jo nog fräter saltet på lacken, så det var väl klokt att spola av den. Även här i Dalarna är dom ganska snabba att fara ut med saltbilen, så vi blir också duschade ibland..

Deciree

31 Dec 2011 10:22

Även här uppe i norr har dom Pippi på att salta vägarna. Min man måste också tvätta bilen direkt efteråt. Bilarna förstörs annars. Varför duger inte vanlig hederlig sand längre? Men det är väl för att saltet smälter bort snön. Tur att allt gick bra för er. Vill önska dej gott nytt år också:-) kram

Marie-Louise

31 Dec 2011 11:58

Ja det gäller att vara försiktig nu när halkan slår till.Gott Nytt År vännen. Kram fina

Kommentera

Publiceras ej