I torsdags startade vi bilarna ifrån Klippan för att köra iväg till Swim Cup i Esbjerg i dagarna tre. (fre-sön) 
26 personer klämde in sig i två minibussar och två personbilar och efter 5,5 timmar intog vi Spangsbjergskolan och de fyra rum vi var tilldelade under torsdagen till söndagen. På skolan bodde vi tillsammans med ett par klubbar till från både Sverige, Danmark, Tyskland och Nederländerna och runt om i Esbjerg fylldes andra skolor av simmare från samma länder samt Canada, Ryssland, Island och Färöarna.
 
Sammanlagt 1600 deltagare har simmat under dagarnas försökspass och gjort upp om kvällarnas 8 finalplatser i respektive grenar och åldersklasser.
Första dagens finalpass inleddes med en hejdundrande musik-och ljusshow inför ett överfullt simstadion där folk mer eller mindre stod ovanpå varandra och med tanke på att stadion tog 2000 personer ca så var där oerhört mycket folk, en jättefest helt enkelt!
Första dagen lyckades Tuva få stolpe ut till finalen med 3/100delar på 50 bröstsim, och kom med som första reserv till kvällens pass men fick inte simma. Hon simmade även en direktfinal i lilla stadion under förmiddagen på 100 medley och kom på en hedrande 6e plats, bra jobbat!
Lördagen innebar en ny stolpe ut på 25 frisim, återigen med 3/100s marginal..inte riktigt hennes helg som de andra tränarna sa. Däremot simmade hon sig till final på dubbla distansen, dvs 50 frisim. På kvällens final, inför en fullsatt arena så tågade hon in...nervös och med fjärilar i magen och en liten tår i ögonvrån, vilket jag till fullo förstår...och efter en presentation i strålkastarljuset och namnet på den gigantiska scoreboarden så vinkade hon till oss i klacken och ställde sig på pallen.
Tyvärr simmande även de andra som små illrar och medaljerna hamnade i andra länder men vad gör det?? Hon har simmat en stor final, en bra erfarenhet att bära med sig!
Som sista gren den kvällen på finalen så hade vi med ett mixat lag med killar och tjejer på 8x25 fjäril. Så efter ett kort avbad var det bara att ställa sig i rampljuset igen och tåga in till technomusiken och ljusspelen tillsammans med de andra i laget. En kul lagkapp som gav oss en niondeplats, men vi hade kul i alla fall och vi simmade riktigt bra...kan ju inte hjälpa att de andra simmade ännu bättre.
Avslutande söndagen gav Tuva ytterligare en stolpe ut, jag tror hon abonnerade på niondelatserna denna helg?! Fast denna gång var det 8/100 som saknades, målgången som inte satt ordentligt på 25 ryggsim och på korta sträckor måste allt klaffa för att komma vidare.
Direktfinalen i "lilla hallen" på 100 frisim gav henne en sjunde plats och på 100 bröstsim en åttonde, snacka om stolta föräldrar till denna lilla simmerska.
Ibland måste man tönta till detta lite tycker Tuva som såg ut såhär när jag kom ner till bassängen efter ett ledarmöte under lördagens insim?! Jag undrar hur hon tänkte simma med badmössan på det sättet?
Nåja, vi kom hem vid tvåtiden inatt till Klippan, som tur var höll de som åkte i min buss igång hela vägen med allsång, töntiga lekar och andra fånerier så jag hade inte en chans att nicka till en sekund, tur det för sova har det inte blivit mycket av dessa dagar. Tur jag var ledig idag med!
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer

Ingrid

02 Jun 2014 21:48

Fantastiskt bra jobbat!!!

Svar: Alltså....jag fattar inte vad det är för en tränare hon har ;)
Agneta

camilla

02 Jun 2014 21:57

Ser ut som om ni har haft det jättekul o härligt men intensivt. Kramar

Svar: Jättekul, härligt och alldeles väldigt intensivt...bra sammanfattning där :) kramar
Agneta

Kommentera

Publiceras ej