Dagen har tillbringats i möbelaffärer tillsammans med mamma som är ute efter nya möbler till sitt tv-rum. Emil och Per har däremot inte följt med utan varit hemma samt skött om bilen så att den blänker både ute och inne. Fast med allt salt som finns på de skånska vägarna så lär den tyvärr se likadan ut imorgon, men Pers resonemang är ju rätt "det som är borta är borta"
Nåväl, vi andra har gått i den ena affären efter den andra och sett så många fina möbler, så många konstiga möbler och så många dyra möbler att det räcker för ett tag framöver. Fötterna värker mer än innan och efter ett tag så börjar det kännas som om en fika skulle sitta fint.
Vi sätter oss i mammas bil, och hon börjar köra medan hon ställer frågan till Tuva var vi ska äta något. Tuva rycker på axlarna och säger att det får mormor bestämma för det är ju hon som har pengarna i sin plånbok. Jag var tvungen att bita ihop för att inte börja skratta alltför högt åt Tuvas syn på maktfördelningen i bilen just då....

Vi fick god fika på graffiti café och gick sedan en liten runda för att se hur de nya vårkläderna som kommit in ser ut. Nu ska det snart bli skönt byta ut sina vinterkläder mot något lite lättare. Våren är nog den mest efterlängtade årstiden på året tror jag! 
Vi har sett Melodifestivalen och drömt oss tillbaka till förra helgen när vi satt och upplevde allt live, undrade om alla låtarna lät bra även denna vecka när man fick höra dem på riktigt och med all atmosfär runtomkring. Det var helt olika mening härhemma om vilken låt som var bäst, eller minst sämst kanske man ska säga?! Emil gillade punkbandet bäst, Tuva diggade Pernillas låt medan Per inte riktigt visste vilken han tyckte var bäst. För min del så gick rätt låt direkt till final, lyssna på texten..

Roligast var dock Emil och Tuvas diskussion efter det att de gamla slagdängorna sjungits av bla LillBabs, Svante Thuresson och Ann-Christine Bärnsten. Båda barnen var med på att det var gamla melodifestivallåtar men frågan bestod ju ifrån när de var...?!
Tuva: Det där var från förr i tiden va?
Emil: Ja, det såg du väl att de var gamla. Måste varit då när det fanns dinosaurier, visst mamma?
Tuva: Nä du, för då hade det varit skelett som sjöng och det var det ju inte, de var bara gamla

Varvid båda två ramlar raklånga i soffan vilt skrattandes vid tanken på sjungande skelett för att sedan hamna framför tv´n framförandes en sorts skelettdans.
Jisses, fick vi verkligen rätt barn med oss hem från BB den där gången?
Vårens intåg måste ju börja med gigantiska pölar, eller hur?

Sen är det ju skönt att värma rumpan i torkskåpet

Mamma ville inte starta tv´n så jag får stå här och titta på tvätten istället