Så var det då tomt i husbilen, bara jag och Per kvar i fullständig tystnad bredvid Klarälven och Mariebergsskogen i Karlstad. Tyst, skönt och härligt men samtidigt konstigt, tomt och inte alls så härligt.
Emil och Tuva är hos sin älskade mormor som de längtat så efter de sista dagarna, Pernilla tillbaka i Grums och andra bonussonen på jobbet här i Karlstad och bonusbarnbarnet och hans mamma i säng hemma hos dem. Kvar blev jag och Per, här i husbilen. Tyst, skönt och härligt men......!

Så står magen i en fyrkant igen efter ett Whoppermeal på Burger King i Stenungsund. Gott men fy vad mätt man blir, och det värsta är ju att man kommer att vara hungrig igen om en timmes tid då snabbmaten har en tendens att gå snabbt in och lika snabbt ur kroppen. Man vet om det, och likväl äter man...konstig logik!

Vi är nu på väg upp mot Grums i Värmland för att lämna av Pernilla till hennes mamma och familj efter en rolig resa tillsammans under en månads tid, en resa som varit hur bra som helst på alla sätt.
Tuva och Emil har fått chansen att lära känna sin storasyster på ett fantastiskt vis och jag kan lätt säga att de avgudar sin syster. Lika bra att erkänna att de lyssnat mer på henne denna resa än på sin pappa och mig. Såhär har det låtit de flesta gånger, i detta fall angående avdukning:
Jag: Hjälp till att duka undan bordet är ni snälla!
Emil o Tuva bara höjer på ögonbrynen.
Pappa: Hörde ni vad mamma sa? Hjälp till att duka undan.
Emil och Tuva fortsätter med det de håller på med.
Pernilla: Emil och Tuva, nu hjälper ni till med att duka av bordet!
Emil och Tuva börjar att duka av bordet.

Lite vemodigt kan även jag känna att det är att lämna tillbaka vårt "lån". Det har varit riktigt roligt med en tonåring i familjen och jag tror att det kommer att kännas hos oss alla att det saknas en person, ett litet hål som fylls nästa gång hon hälsar på.

På bilden tjuvbadar Pernilla och Tuva i bassängen, iklädda underkläder, efter poolpartyt på Zaton camping i Nin. En av alla galenpannesaker som vi skrattat åt!

Men jisses, vad tiden rinner iväg!
Dax att hoppa i säng och säga go´natt igen, beckmörkt och ösregn ute gör ju inte att man känner sig piggare direkt?!
Då kan man längta tillbaka till sol o värme igen: